Movements matter: het is belangrijk dat je in je zwangerschap de bewegingen van je baby in de gaten houdt. Het gaat niet alleen over hoe vaak je baby beweegt maar ook over wanneer, hoe lang of hoe intens die bewegingen zijn. Baby’s nemen in de loop van de zwangerschap een slaap-waak ritme aan en het is goed om aan de bel te trekken als de baby hiervan af gaat wijken.

HELLP: De Hellp Stichting heeft een video gemaakt waarin 7 symptomen van PE/HELLP worden toegelicht.

Choosing Thomas: als je in de zwangerschap te horen krijgt dat je baby tijdens of vlak na de geboorte zal overlijden is dat bericht niet te bevatten. De ouders van Thomas (VS) besluiten om de zwangerschap uit te dragen en brengen de vijf dagen dat Thomas nog leeft op indringende en liefdevolle wijze in beeld.

How grief changes over time: ‘You don’t get over grief, you just learn to have it as part of your life.’
Bekijk hier de Nederlandse versie

Kijken in de ziel, deel 1 en deel 2
Coen Verbraak praat met mensen die hebben ervaren hoe het is om iemand te verliezen.

De verwondering
Manu Keirse: gelooft niet langer in rouwverwerking; rouw verwerk je niet, je overleeft je verlies en je leeft ermee.

Fatima Elatik: vertelt o.a. over het verlies van haar baby.

Marguerite de Beaufort: verloor twee van haar vijf kinderen en een derde kind werd ernstig ziek. Toch blijft haar vertrouwen in het leven groot.

Recht uit het hart
Ellemijn Veldhuijzen van Zanten is actrice en columnist. Zij is moeder van zes kinderen, van wie er drie vlak na de geboorte zijn overleden. Een verhaal over liefde, moederschap en trotse rouw.

‘It’s hard for me, too’: A letter from a grieving parent

Stillbirth is still birth

After Inez
Het verhaal van Denize en Filip, die klaar zijn voor de geboorte van hun eerste kindje. Het wiegje, de kleertjes en de wandelwagen zijn met zorg uitgekozen en staan klaar voor gebruik. Nog een laatste controle bij de vroedvrouw en hun kindje kan komen. Uit niets slaat het noodlot toe. De vroedvrouw hoort bij deze controle geen hartslag van het kindje meer en de jonge ouders belanden in een nachtmerrie.

Radio 1 (België) Touché
Twee uur durend radiointerview met Manu Keirse (04/06/2017). De links om het radiofragment terug te luisteren staan onderaan de pagina.

“Het fundament van liefde” is het eerste filmpje, gebaseerd op het boek “Rouwen na het verlies van je baby” van Kathy Beckers-Mansell. Het boek en de filmpjes zijn onderdeel van het project ‘Rouwen om het verlies van een baby”, dat is opgezet door de “Stichting Boeken van betekenis”. Kathy Beckers-Mansell is rouwtherapeut en heeft haar praktijk “MetJari” in Zoetermeer.

“Over het dragen van rouw” is het tweede filmpje, gebaseerd op het boek “Rouwen na het verlies van je baby” van Kathy Beckers-Mansell.

“Het nieuwe gezin” is het derde filmpje, gebaseerd op het boek “Rouwen na het verlies van je baby” van Kathy Beckers-Mansell.

“Zien met het hart” is het vierde filmpje, gebaseerd op het boek “Rouwen na het verlies van je baby” van Kathy Beckers-Mansell.

“Drenkeling en jutter” is het vijfde filmpje, gebaseerd op het boek “Rouwen na het verlies van je baby” van Kathy Beckers-Mansell