Video’s

Movements matter: het is belangrijk dat je in je zwangerschap de bewegingen van je baby in de gaten houdt. Het gaat niet alleen over hoe vaak je baby beweegt maar ook over wanneer, hoe lang of hoe intens die bewegingen zijn. Baby’s nemen in de loop van de zwangerschap een slaap-waak ritme aan en het is goed om aan de bel te trekken als de baby hiervan af gaat wijken.

HELLP: De Hellp Stichting heeft een video gemaakt waarin 7 symptomen van PE/HELLP worden toegelicht.

Choosing Thomas: als je in de zwangerschap te horen krijgt dat je baby tijdens of vlak na de geboorte zal overlijden is dat bericht niet te bevatten. De ouders van Thomas (VS) besluiten om de zwangerschap uit te dragen en brengen de vijf dagen dat Thomas nog leeft op indringende en liefdevolle wijze in beeld.

How grief changes over time: ‘You don’t get over grief, you just learn to have it as part of your life.’
This analogy of how we deal with bereavement is absolutely spot on…

“Het fundament van liefde” is het eerste filmpje, gebaseerd op het boek “Rouwen na het verlies van je baby” van Kathy Beckers-Mansell. Het boek en de filmpjes zijn onderdeel van het project ‘Rouwen om het verlies van een baby”, dat is opgezet door de “Stichting Boeken van betekenis”. Kathy Beckers-Mansell is rouwtherapeut en heeft haar praktijk “MetJari” in Zoetermeer.

“Over het dragen van rouw” is het tweede filmpje, gebaseerd op het boek “Rouwen na het verlies van je baby” van Kathy Beckers-Mansell.

“Het nieuwe gezin” is het derde filmpje, gebaseerd op het boek “Rouwen na het verlies van je baby” van Kathy Beckers-Mansell.

“Zien met het hart” is het vierde filmpje, gebaseerd op het boek “Rouwen na het verlies van je baby” van Kathy Beckers-Mansell.

“Drenkeling en jutter” is het vijfde filmpje, gebaseerd op het boek “Rouwen na het verlies van je baby” van Kathy Beckers-Mansell

‘It’s hard for me, too’: A letter from a grieving parent

Stillbirth is still birth