Als je je kindje verliest in het begin van de zwangerschap, heet dat in de volksmond een miskraam. Wij zeggen liever het verlies van een prille zwangerschap.

Miriam van Kreij van Miskraambegeleiding Nederland is de expert op dit gebied. Ze is als coach gespecialiseerd in hulp bij dit vroege verlies. Daarom geven wij hier geen verdere informatie maar verwijzen je vol vertrouwen door naar: www.miskraambegeleiding.nl.

Wat kun je nu doen?

  • Vraag een gratis telefoongesprek aan met Miriam. Zodat je kunt bespreken wat je in jouw situatie kan helpen. Dit kan via www.miskraambegeleiding.nl/moeders.
  • Lees het boek ‘Als je je kindje verliest in de zwangerschap’. Dit boek is door de uitnodigende vragen en toegankelijke suggesties heel waardevol om zelf in te vullen. Het helpt je om om te gaan met je ervaringen in deze intense periode én daarna.
  • Miriam schreef ook het boek ‘Begeleiding van vrouwen met een miskraam’. In dit boek vind je naast praktische tips ook vele ervaringsverhalen van moeders én vaders.
  • Je kunt de boeken bestellen via https://www.miskraambegeleiding.nl/boek-bestellen/.
  • Bij de boeken hoort interessante informatie die je gratis kunt downloaden. Bijvoorbeeld een handig stappenplan om je andere kinderen erover te vertellen (www.miskraambegeleiding.nl/stappenplan). En een afspeellijst met troostende muziek. Lees hier meer informatie over het boek.

Je kunt Miriam ook bereiken op info@miskraambegeleiding.nl en op 06 – 244 15 838.

Op deze facebookpagina’s vind je ook veel informatie:

Ook dit boek van Manu Keirse biedt veel informatie, herkenning en troost.
“Als je een prille zwangerschap verliest”, Manu Keirse, Bernard Spitz, Annemie Vandermeulen (ISBN 9789020988413)

Bijna één op de vier zwangerschappen eindigt in een miskraam. De impact ervan wordt door de buitenwereld echter vaak onderschat. Veel ouders hebben het namelijk moeilijk om hun verlies te verwerken. Want hoe rouw je om een kindje dat je nooit echt hebt gekend? En hoe ga je om met de angst dat het bij een volgende zwangerschap misschien weer fout kan gaan? Dit unieke boek brengt de expertise van een vrouwenarts, een psycholoog en een sociaal verpleegkundige samen. Zij behandelen openhartig en toegankelijk alle medische en psychologische vragen die met een miskraam gepaard gaan. Ook laten zij mensen aan het woord die hun ongeboren kind verloren hebben. Hun getuigenissen bieden lotgenoten herkenning, inzicht en steun.