Helaas overlijden er ook elke dag baby’tjes en om die ouders te ondersteunen is een speciale app ontwikkeld, de LOSS app. In deze app vind je informatie en artikelen, maar ook rouwondersteuning en oefeningen en mogelijkheden tot lotgenotencontact.
Steunpunt Nova zal de app beheren. We zijn enorm trots om deel te mogen uitmaken van zo’n groot geboortezorgproject.

Lees alles over de Loss app op de speciale website

Op 13 juli 2022 vertelde Ruth van den IJssel over de Loss-app. Dit interview is uitgezonden via SCHIE FM, Omroep Vlaardingen en Omroep Wetering.
Beluister hier het interview

Eind juli 2022 besteedde Editie NL aandacht aan de Loss app en aan het einde van 2022 verscheen het artikel Oog hebben voor verloren verwachting in Vakblad Vroeg.

Steunpunt Nova neemt deel aan het Europese PATH-project (PerinAtal menTal Health). Dit project is bedoeld om aanstaande en kersverse ouders te helpen met de voorbereiding op het krijgen van een kind en de opvoeding die daarbij nodig is. Synappz ontwikkelt daarvoor diverse apps waarvan er al een aantal op de markt zijn Zwapp+ (voor zwangeren) en NeoZorg (voor baby’s die op een neonatologieafdeling terecht komen).

Van 2019 tot 2022 wordt door het Maasstad Ziekenhuis in het internationale project PATH samengewerkt met partners in Nederland, Engeland, Frankrijk en België om ouders zo goed mogelijk voor te bereiden op de emotionele achtbaan die ouderschap heet. Alle activiteiten binnen PATH worden Europees gesubsidieerd door het Interregionale 2 zeeën programma. Lees hier meer informatie over het PATH-project.