Loop voor Nova

Gevoel van verdriet en kracht kunnen op verschillende manieren worden geuit. (Hard)lopen is er daar zeker één van. Het lijkt ons een prachtig idee als we tijdens de Baby Loss Awareness Week (9 t/m 15 oktober 2022) samen in beweging komen voor onze kinderen en er op deze manier een gevoel van verbondenheid ontstaat. Daarnaast is het een mooi moment om je baby weer onderwerp van gesprek te laten zijn als je samen met vrienden, familie of collega’s loopt.

Afstanden en intensiteit
Je kunt de hele week meelopen met de Loop voor Nova. Je kiest je eigen afstand, je eigen route, je eigen plek en tijd en de mensen met wie je loopt. Vorig jaar liepen we gezamenlijk 1000 kilometer. Worden dat er dit jaar meer?
Je kunt elke dag van de Baby Loss Awareness lopen, maar één of een paar dagen is natuurlijk ook mogelijk.

Ter inspiratie:

  • Je loopt 32 kilometer, omdat je zwangerschap 32 weken duurde.
  • Je loopt 4 dagen omdat je baby vier dagen oud is geworden.
  • Je loopt elke avond rond 20.06 uur: de geboortetijd van je baby.
  • Je loopt met 5 vrienden omdat je baby op de 5e van de maand is geboren.
  • Je vraagt vrienden/familie uit 19 verschillende plaatsen (in Nederland of daarbuiten!) om ter ere van jouw kindje te lopen, omdat je 19 weken zwanger was.
  • Je loopt elke dag met iemand die heel belangrijk voor je was in de periode rond het overlijden van je baby’tje.

Inschrijving
Hoe doe je mee? Download de app Strava, registreer je (gratis, negeer betaalopties!), zoek Steunpunt Nova, Baby Loss Awareness Week (door links bovenin op de twee poppetjes te klikken), volg Steunpunt Nova. Wij krijgen daarvan een melding een kunnen je dan uitnodigen voor de groepschallenge Loop voor Nova.
Vragen over de Loop kun je mailen aan Inge en Vera op loopvoornova@steunpuntnova.nl

Sponsoring
Wil je Steunpunt Nova steunen met haar activiteiten om mensen op een zeer kwetsbaar moment van hun leven te kunnen informeren en ondersteunen, laat je dan sponsoren.

Je kunt met een persoonlijke donatiepagina jouw Loop laten sponsoren uit naam van je kindje. Het is uiteraard niet verplicht en ook mogelijk om mee te lopen zonder donatiepagina maar we waarderen het enorm dat alle donaties die binnenkomen in de BLAW ons in staat stellen om in de rest van het jaar weer mooie initiatieven te mogen ontplooien voor ouders die een baby verliezen/hebben verloren. Voor meer info: https://steunpuntnova.kentaa.nl/.

Je kunt je eigen pagina maken door te klikken op “inschrijven” en de velden in te vullen en foto’s te uploaden. En daarna kun je de link naar je donatiepagina delen. Je krijgt een geautomatiseerde antwoordmail met daarin gegevens over je pagina, actietips en een link om een wachtwoord aan te maken zodat je je pagina kunt veranderen als je dat zou willen.

Opening BLAW
Je kunt je aanmelden om aanwezig te zijn op 9 oktober en gezamenlijk de eerste etappe van de Loop voor Nova te lopen en met elkaar in gesprek te gaan tijdens een kopje koffie/thee voorafgaand aan de Loop en een hapje/drankje na afloop van de Loop. Voor aanmelden en meer info: https://blaw-loop.eventbrite.nl/

(Social) media
Om het gevoel van verbondenheid te versterken, zou het leuk zijn als je de foto’s van ‘jouw loop’ deelt op social media met #loopvoornova zodat je anderen ook kunt inspireren. Als je @steunpunt_nova erin tagt, zullen wij de posts verzamelen en reposten.
Alle publiciteit is welkom dus als je iemand kent die bij krant, radio of tv werkt, tag hem/haar ook!

Je kindje met je “meenemen”
Je kunt je kindje symbolisch met je meenemen door:

  • een foto van je kindje mee te nemen
  • in gesprek te gaan over je kindje met degene met wie je loopt
  • iets mee te nemen dat symbool staat voor je kindje, zoals een knuffel, mooie steen, sieraad, kledingstuk, etc
  • een T-shirt, zweetbandje, armbandje laten maken met de naam van je kindje erop.