Loop voor Nova

Gevoel van verdriet en kracht kunnen op verschillende manieren worden geuit. (Hard)lopen is er daar zeker één van. Het lijkt ons een prachtig idee als we tijdens de Baby Loss Awareness Week (9 t/m 15 oktober 2021) samen in beweging komen voor overleden baby’tjes en er op deze manier (op afstand) een gevoel van verbondenheid ontstaat. Daarnaast is het een mooi moment om je baby weer onderwerp van gesprek te laten zijn als je samen met vrienden, familie of collega’s loopt.

Afstanden en intensiteit
Kies zelf de afstand die bij je past en die haalbaar is voor je. Je kunt elke dag van de Baby Loss Awareness lopen, maar één of een paar dagen is natuurlijk ook mogelijk. Zelfs na de BLAW stellen we de app nog een week open, zodat iedereen de mogelijkheid heeft zijn gewenste afstand te halen. De app sluit op 24 oktober 2021. Op 25 oktober maken we de totaal gelopen afstand bekend.

Ter inspiratie:

 • Je loopt 32 kilometer, omdat je zwangerschap 32 weken duurde.
 • Je loopt 4 dagen omdat je baby vier dagen oud is geworden.
 • Je loopt elke avond rond 20.06 uur: de geboortetijd van je baby.
 • Je loopt met 5 vrienden omdat je baby op de 5e van de maand is geboren.
 • Je vraagt vrienden/familie uit 19 verschillende plaatsen (in Nederland of daarbuiten!) om ter ere van jouw kindje te lopen, omdat je 19 weken zwanger was.
 • Je loopt elke dag met iemand die heel bealngrijk voor je was in de periode rond het overlijden van je baby’tje.

Inschrijving & Kosten
Als je mee wilt lopen en je betaalt €12,50 inschrijfgeld, dan krijg je het volgende:

 • Een unieke Nova medaille (je kunt ook een gepersonaliseerde medaille met naam van je baby krijgen tegen een meerprijs van €5,50).
 • Een nieuwsbrief (op 7 oktober) met o.a. een digitaal startnummer die je kunt uitprinten en opspelden.
 • Een persoonlijke inlog voor een app waarin je je activiteit kunt registeren, maar ook andere deelnemers kunt volgen (mensen zonder inlog kunnen jou ook volgen via de live tracking).
  Lees hier meer informatie over de app.
 • Een virtueel certificaat na afloop met (indien gewenst) de naam van je baby.

Daarnaast steun je natuurlijk Steunpunt Nova met haar activiteiten om mensen op een zeer kwetsbaar moment van hun leven te kunnen informeren en ondersteunen.

SCHRIJF JE HIER IN

Sponsoring
Wil je Steunpunt Nova extra steunen, laat je dan sponsoren. Vraag, na inschrijving, een persoonlijke betaallink (met de naam van jouw baby) aan via info@steunpuntnova.nl, zodat je aan het einde van de week een overzicht kunt krijgen van alle donaties uit naam van jouw baby.
Laat je bijvoorbeeld sponsoren per kilometer, per dag of per ronde die je loopt. Allemaal afhankelijk van welke loopvorm en afstand je kiest.

(Social) media
Om het gevoel van verbondenheid te versterken, zou het leuk zijn als je de foto’s van ‘jouw loop’ deelt op social media met #loopvoornova zodat je anderen ook kunt inspireren. Als je @steunpunt_nova erin tagt, zullen wij de posts verzamelen en reposten.
Alle publiciteit is welkom dus als je iemand kent die bij krant, radio of tv werkt, tag hem/haar ook!

Je kindje met je “meenemen”
Je kunt je kindje symbolisch met je meenemen door:

 • een foto van je kindje mee te nemen
 • in gesprek te gaan over je kindje met degene met wie je loopt
 • iets mee te nemen dat symbool staat voor je kindje, zoals een knuffel, mooie steen, sieraad, kledingstuk, etc
 • een T-shirt, zweetbandje, armbandje laten maken met de naam van je kindje erop.

Praktisch informatie over de start