Tijdens de Baby Loss Awareness Week (8 t/m 15 oktober 2023) komen we samen in beweging voor onze kinderen zodat er op deze manier een gevoel van verbondenheid ontstaat. Daarnaast is het een mooi moment om je baby weer onderwerp van gesprek te laten zijn als je samen met vrienden, familie of collega’s loopt. Zo kun je opnieuw mooie en liefdevolle herinneringen maken.

Afstand en intensiteit
Je kunt de hele week meelopen met de Loop voor Nova. Je kiest je eigen afstand, je eigen route, je eigen plek en tijd en de mensen met wie je loopt. Vorig jaar liepen we gezamenlijk 1692 kilometer. Worden dat er dit jaar meer?
Je kunt elke dag van de Baby Loss Awareness lopen, maar één of een paar dagen is natuurlijk ook mogelijk.

Ter inspiratie
Je loopt 32 kilometer, omdat je zwangerschap 32 weken duurde.
Je loopt 4 dagen omdat je baby vier dagen oud is geworden.
Je loopt elke avond rond 20.06 uur: de geboortetijd van je baby.
Je loopt met 5 vrienden omdat je baby op de 5e van de maand is geboren.
Je vraagt vrienden/familie uit 19 verschillende plaatsen (in Nederland of daarbuiten!) om ter ere van jouw kindje te lopen, omdat je 19 weken zwanger was.
Je loopt elke dag met iemand die heel belangrijk voor je was in de periode rond het overlijden van je baby’tje.

Inschrijving
Meld je hier aan. Meedoen is gratis. Als je je hebt aangemeld, krijg je twee weken voor de start van de BLAW via de mail een code toegestuurd waarmee je je kunt registreren in de speciale app van Yumuuv en kunt deelnemen aan ons Loopteam. Zo kun je je kilometers bijhouden en kunnen we elkaar motiveren via de chat.

Als extra optie kun je (tegen betaling) een medaille en/of T-shirt bestellen. Deze kunnen alleen worden opgehaald tijdens de opening en sluiting op 8 en15 oktober. Ze worden dus NIET verzonden.
Vragen over de Loop kun je mailen aan Thijs en Inge loopvoornova@steunpuntnova.nl

Sponsoring
Je kunt met een persoonlijke donatiepagina jouw Loop laten sponsoren uit naam van je kindje. Het is uiteraard niet verplicht en ook mogelijk om mee te lopen zonder donatiepagina maar we waarderen het enorm dat alle donaties die binnenkomen in de BLAW ons in staat stellen om in de rest van het jaar weer mooie initiatieven te mogen ontplooien voor ouders die een baby verliezen/hebben verloren.
Maak hier je pagina aan.

Je kunt je eigen pagina maken door te klikken op “inschrijven” en de velden in te vullen en foto’s te uploaden. Daarna kun je de link naar je donatiepagina delen. Je krijgt een geautomatiseerde antwoordmail met daarin gegevens over je pagina, actietips en een link om een wachtwoord aan te maken zodat je je pagina kunt veranderen als je dat zou willen.

Opening en sluiting BLAW
Je kunt je aanmelden om aanwezig te zijn op 8 en 15 oktober voor de opening en sluiting van de BLAW. Op 8 oktober zullen we gezamenlijk de eerste etappe van de Loop voor Nova te lopen (Rondje Weerwater Almere: 5 km) en met elkaar in gesprek te gaan tijdens een hapje/drankje na afloop van de Loop.
op 15 oktober sluiten we de week af met de Wave of Light. Klik hier voor het programma en aanmeldformulier.

(Social) media
Om het gevoel van verbondenheid te versterken, zou het leuk zijn als je de foto’s van ‘jouw loop’ deelt op social media met #loopvoornova zodat je anderen ook kunt inspireren. Als je @steunpunt_nova erin tagt, zullen wij de posts verzamelen en reposten.
Alle publiciteit is welkom dus als je iemand kent die bij krant, radio of tv werkt, tag hem/haar ook!

Je kindje met je “meenemen”
Je kunt je kindje symbolisch met je meenemen door:

  • een foto van je kindje mee te nemen
  • in gesprek te gaan over je kindje met degene met wie je loopt
  • iets mee te nemen dat symbool staat voor je kindje, zoals een knuffel, mooie steen, sieraad, kledingstuk, etc
  • een T-shirt, zweetbandje, armbandje laten maken met de naam van je kindje erop.