Stichtingen en Hulpadressen

Stichting Nooit Voorbij hoopt ouders, broertjes en zusjes van een overleden kind te kunnen helpen bij het verlies, onder andere door het schrijven van hun verhaal ter herinnering aan het overleden kind. Daarnaast organiseren wij bijeenkomsten en evenementen en kunnen lotgenoten contact met ons opnemen voor een luisterend oor. Want een kind dat overleden is, is nooit voorbij.
Stichting Nooit Voorbij is partner van Steunpunt Nova.

Stichting Félice: Ouders die hun kindje verloren hebben, worden ineens geconfronteerd met het organiseren van een afscheid. Iets waar je als ouder nooit over nagedacht zal hebben. De kosten die komen kijken bij een uitvaart zijn erg hoog. Vele jonge ouders hebben geen uitvaartverzekering of zijn niet in staat een uitvaart te betalen. En dat terwijl het op een mooie manier afscheid nemen enorm kan helpen in het rouwproces. Stichting Félice wil hierbij helpen en het mogelijk maken de verdrietige dag een beetje mooier te maken. Stichting Félice is partner van Steunpunt Nova.

Stichting Isabel: Ouders die hun kindje verliezen zullen de pijn van het verlies altijd met zich meedragen. Deze pijn wordt niet verzacht door tijd en ieder jaar weer zijn er meerdere dagen waarop het gemis extra aanwezig is, juist op deze dagen zoals de geboorte- en sterfdag, Vader- en Moederdag, de verjaardagen van de ouders en de feestdagen willen wij de ouders steunen. Op deze dagen worden passende attenties gestuurd, denk hierbij bijvoorbeeld aan een vlinder, bloemetjes, kaarsjes voor de sterfdag, de mooiste ster, taartjes om de jaardag te vieren, maar ook ballonnen, een mooi gedicht of een krachtbuideltje.
Hier is op dit moment een aanmeldingsstop.

Stichting Make a Memory fotografeert op verzoek van ouders en via bemiddeling van zorgprofessionals ernstig zieke, terminale en overleden kinderen in de leeftijd van 23 weken (zwangerschap) tot en met zeventien jaar.

Stichting Still biedt kosteloos een fotoreportage aan families van een ernstig ziek kind of ouder. Daarnaast verzorgt ze de fotografie van zieke, stervende of overleden baby’s vanaf het 2e trimester van de zwangerschap.

Stichting Phéron geeft op de website informatie. De Phéron Memory Box helpt zorgprofessionals in het ziekenhuis om fijne nazorg te geven en biedt ouders de mogelijkheid om op een zachte, intuïtieve wijze tastbare herinneringen te maken. Stichting Phéron werkt samen met 25 ziekenhuizen.

Stichting Hanne biedt een informatieboekje, en heeft een memorybox ontwikkeld waarin mooie herinneringsproducten zitten. Stichting Hanne werkt al met 7 ziekenhuizen samen die de box aan ouders meegeven. Wilt u ook aansluiten, mail dan naar: marlieke@stichtinghanne.nl

Het Bos der Omarming zoekt plantlocaties in Nederland om herdenkingsbossen aan te leggen waar een herdenkingsboom geplant kan worden voor overleden kinderen. In 2018 is het eerste bos in aanplant gegaan in ’t Wildrijk in de gemeente Schagen, in 2020 het tweede bos in het Natuurpark Geestmerloo in de gemeente Alkmaar. Ook kunnen wij ouders helpen bij de wens een herinneringsboom te planten voor hun overleden kind als dat financieel niet makkelijk is.

Stille Levens: Kenniscentrum babysterfte met veel en gedegen informatie over het verlies van een baby.

Stillborn: Ondersteuning van ouders en families na een stilgeboorte of perinatale sterfte.

Ouders en zo!: Marion Middendorp is de oprichter van Oudersenzo! en geeft op haar website ook veel informatie over het afscheid van een baby.