Stichting Nooit Voorbij hoopt ouders, broertjes en zusjes van een overleden kind te kunnen helpen bij het verlies, onder andere door het schrijven van hun verhaal ter herinnering aan het overleden kind. Daarnaast organiseren wij bijeenkomsten en evenementen en kunnen lotgenoten contact met ons opnemen voor een luisterend oor. Want een kind dat overleden is, is nooit voorbij.
Stichting Nooit Voorbij is partner van Steunpunt Nova.

Verbonden Stilte: Ouders die hun kindje net verloren hebben, worden ineens geconfronteerd met het organiseren van een afscheid. Iets waar je als ouder waarschijnlijk nooit over hebt nagedacht. Het op een mooie manier afscheid nemen kan enorm helpen in het rouwproces. En ook na de uitvaart blijft aandacht voor het grote gemis heel belangrijk. Verbonden Stilte helpt het verdrietige afscheid van een jong kindje een beetje mooier te maken. Hoe zij kunnen helpen:

  • Naamslinger
  • Vergoeding tot €100,- voor bijvoorbeeld een urn of kistje
  • Bijzonder extraatje in het eerste jaar na overlijden
  • Een zwaantje in de zwanenvijver

Stichting Rouwkost ondersteunt ouders in hun rouw na het verlies van een kind. Uit ervaring weten we dat het rouwproces hiervan enorm ruw, pijnlijk en eenzaam kan zijn. Daarom zijn we er om ouders te ondersteunen. 
Dit doen we door verschillende vormen van praktische en emotionele ondersteuning. Hierbij richten we ons op ouders van kinderen die zijn overleden door een miskraam, stilgeboorte, overlijden tijdens de geboorte of op jonge leeftijd. We hebben specifieke aandacht voor zowel de pappa als de mamma. 

Stichting Make a Memory fotografeert op verzoek van ouders en via bemiddeling van zorgprofessionals ernstig zieke, terminale en overleden kinderen in de leeftijd van 23 weken (zwangerschap) tot en met zeventien jaar.

Stichting Still biedt kosteloos een fotoreportage aan families van een ernstig ziek kind of ouder. Daarnaast verzorgt ze de fotografie van zieke, stervende of overleden baby’s vanaf het 2e trimester van de zwangerschap.

Stichting Hanne biedt een informatieboekje, en heeft een memorybox ontwikkeld waarin mooie herinneringsproducten zitten. Stichting Hanne werkt al met 7 ziekenhuizen samen die de box aan ouders meegeven. Wilt u ook aansluiten, mail dan naar: marlieke@stichtinghanne.nl

Stichting Steenkers Anemoon schenkt ouders waarvan een kindje vlak voor, tijdens of kort na de geboorte overlijdt een pakketje liefde met daarin artikelen om herinneringen te maken en biedt daarnaast via de website praktische hulp omtrent regelzaken die onverhoopt bij de gebeurtenis komen.

Stille Levens: Kenniscentrum babysterfte met veel en gedegen informatie over het verlies van een baby.

Stichting Isabel: Ouders die hun kindje verliezen zullen de pijn van het verlies altijd met zich meedragen. Deze pijn wordt niet verzacht door tijd en ieder jaar weer zijn er meerdere dagen waarop het gemis extra aanwezig is, juist op deze dagen zoals de geboorte- en sterfdag, Vader- en Moederdag, de verjaardagen van de ouders en de feestdagen willen wij de ouders steunen. Op deze dagen worden passende attenties gestuurd, denk hierbij bijvoorbeeld aan een vlinder, bloemetjes, kaarsjes voor de sterfdag, de mooiste ster, taartjes om de jaardag te vieren, maar ook ballonnen, een mooi gedicht of een krachtbuideltje.
Hier is op dit moment een aanmeldingsstop.

Het Bos der Omarming zoekt plantlocaties in Nederland om herdenkingsbossen aan te leggen waar een herdenkingsboom geplant kan worden voor overleden kinderen. In 2018 is het eerste bos in aanplant gegaan in ’t Wildrijk in de gemeente Schagen, in 2020 het tweede bos in het Natuurpark Geestmerloo in de gemeente Alkmaar. Ook kunnen zij ouders helpen bij de wens een herinneringsboom te planten voor hun overleden kind als dat financieel niet makkelijk is.

Ouders en zo!: Marion Middendorp is de oprichter van Oudersenzo! en geeft op haar website ook veel informatie over het afscheid van een baby.