Jaardag

Toeleven naar de geboortedag betekent opnieuw het jaargetijde meemaken waarin je baby geboren werd. De herinneringen lijken intenser. Je staat stil bij wat je deed in de aanloop naar de bevalling. Je voelt opnieuw, je herleeft de tijd van toen.

Als je zelf aankondigt dat je bezig bent met de aankomende geboortedag van je kindje, zullen mensen in je omgeving jouw kindje minder snel vergeten. Zet bijvoorbeeld op social media een foto dat je het graf netjes aan het maken bent voor de geboortedag. Of stuur een kaart rond met de naam van je baby waarin je mensen bedankt voor hun steun van het afgelopen jaar. Tip: stuur het kaartje ook naar goede vrienden/buren van je ouders, zo krijgen zij ook steun van degenen die naast hun staan.

Vraag mensen in je omgeving om niet alleen dit eerste jaar maar ook in alle jaren die nog gaan komen deze dag niet te vergeten. Geef aan dat je ook de komende jaren nog behoefte hebt aan kaartjes en lieve berichtjes.

‘Vier’ zijn/haar geboortedag op jullie manier. Dat kan zeker met slingers, taart en een cadeau. Jonge kinderen vinden dat heel normaal. Bij een verjaardag hoort taart en een cadeau.
Op de instagram pagina van Steunpunt Nova staan in één van de ‘hoogtepunten’ veel andere tips om de jaardag in te vullen.