Als je baby is overleden kan het helpend en troostend zijn om hierover boeken te lezen. Het zorgt voor herkenning. Hieronder vind je een aantal (invul)boeken, tijdschriften en films. Ook voor kinderen is het verlies van een broertje of zusje heel ingrijpend. De voorlees-kinderboeken kunnen misschien helpen om erover te praten en om samen met hen betekenis te geven aan het verlies.
Veel van onderstaande boeken kun je bestellen via de link in de beschrijving of via Liefs van Lauren en Koffertje Troost. Ook vind je daar nog veel meer over rouw en verlies.

Op de hulpkaart die gaat over herinneringen maken staat dat je een boekje kunt voorlezen aan je baby. Dat kan natuurlijk elk boekje zijn maar Anja Dalhuisen heeft er een een speciaal boekje voor geschreven. Het heet Dag liefje. Ze vertelt erover in dit filmpje. Dankzij donaties van andere ouders die een baby hebben verloren, mogen wij het boekje kosteloos aanbieden aan ouders die hun kindje willen voorlezen in de dagen tussen het overlijden en de uitvaart. Stuur dan een mail met de naam van je baby’tje, de geboorte/sterfdatum en het adres waar we het boekje naartoe mogen sturen naar info@steunpuntnova.nl.
Als je het boekje wilt voorlezen na het afscheid van je kindje, dan kun je het bestellen via de website van Vlinderkusje.


Invulboeken

Kinderboeken

Boeken voor volwassenen

Ervaringsverhalen

Gedichtenbundels

Tijdschriften

Films

Wij maken gebruik van het Bol partnerprogramma. Linkjes naar Bol zijn affiliatelinkjes waarbij wij een kleine commissie kunnen ontvangen als er een bestelling geplaatst wordt.

Heel erg fijn als jij ons op deze manier wilt helpen!