Elk jaar organiseren wij een herinneringsdag voor ouders die een baby zijn verloren. Een dag die volledig in het teken zal staan voor de liefde voor je baby. Een dag met ontmoetingen, lekker eten, mooie workshops en ontroerende muziek.

In 2024 waren we op 26 mei te gast op Landgoed de Mariënwaerdt in Beesd.

Fotograaf Kim van Eijsden (@shot_by_kim_) heeft deze prachtige foto’s gemaakt.

Studenten Indy Straver en Tessa van de Langenberg hebben deze aftermovie gemaakt.

Hoe mooi en waardevol de dag wordt beleefd door ouders die kort of langer geleden hun baby hebben verloren kun je hier lezen:

PRAKTISCHE INFORMATIE

  • Schrijf je voor 15-05-2024 in.
  • Alleen inschrijvingen die volledig betaald zijn, zijn definitief.
  • Per aanwezige persoon moet een aanmeldformulier worden ingevuld.
  • Kies bij de workshops uit één workshop én geef aan of je bij de borrel aanwezig zult zijn door het vinkje voor “borrel” aan te vinken.
  • Om alle aandacht te hebben voor de kindjes die zo worden gemist, is het helaas niet mogelijk om andere kinderen mee te nemen. We hopen op jullie begrip.
Tijd Programma
11.00 uur Ontvangst
12.00 uur Welkom en start workshops
12.00 – 13.30 uur Workshops naar keuze
13.30 – 14.30 uur Lunch (ook vegetarisch)
14.30 – 16.30 uur Herinneringsritueel met live muziek en borrel

Yoga cirkel (door Nina Schipper)

“In deze workshop maak ik gebruik van yoga, ademhaling, meditatie en visualisatie om je lichaam bewust te kunnen ervaren. Je lichaam onthoudt vaak wat er speelt en waar je misschien nog wat steun, troost of letterlijk beweging kan gebruiken. Dit kan zich op allerlei manier uiten. In deze workshop gaat het over herkennen van signalen, het kunnen ontdekken wat je nodig hebt en hoe je dit betekenis kunt geven. Het hoeft niet weg, maar misschien kunnen we er even bij stil staan. Er is liefdevolle aandacht voor jezelf en elkaar. We bewegen, praten, lachen, huilen, zijn stil samen en dit alles in een veilige omgeving. Ik hoop je welkom te mogen heten in mijn yogacirkel. Tot dan.”

Nina is teamlid van ima afscheidszorg, vrijwilliger bij Steunpunt Nova en mama van Madelief*.

Wandelen in herinneringen (door Jacob Oskam)

Onder leiding van een gids, leidt de wandeling je langs alle mooie plekjes in de natuur op het Landgoed. Heb je behoefte aan rust en stilte en zo nu en dan een mooi gesprek, schrijf je dan in voor deze wandeling.

Boogschieten

Tijdens deze workshop ben je fysiek bezig maar draait het ook zeker om techniek, focus en concentratie. Daarnaast ben je ook met je mede-boogschieters bezig wat voor uitwisseling en verbinding kan zorgen. Dit alles onder begeleiding van de professionals van One Events.

Tuinkaarsen maken (door Kayleigh de Crom en Mente Schipper)

Giet je eigen tuinkaarsen in terracotta potje van 8 cm doorsnede en versier het daarna.

Silhouet tekening maken (door Jeanine Jonk)

“Vorig jaar ben ik, kort na het verlies van mijn tweelingmeisjes Kamilė en Robyn voor het eerst bij de herinneringsdag geweest. Na afloop was ik gelijk enthousiast om bij een volgende editie zelf een workshop te geven.”

Het idee achter de silhouetten is de leegte die achterblijft als je de foto weghaalt. Je maakt alles eromheen vrolijk en kleurig, zoals je kindje dat vast mooi had gevonden. Maar het silhouet wordt niet opgevuld.

Bekijk hier de video.

Jeanine is de mama van tweeling Robyn* en Kamilė* en Karolina