Elk jaar organiseren wij op de 2e zondag van juni een herinneringsdag voor ouders die een baby zijn verloren.

Op 9 juni 2023 vond deze bijzondere dag plaats op Hoeve Landzicht, Oudkoop 22 in Nieuwer Ter Aar.

Videograaf Marcel Keurntjes heeft van de gemaakte (amateur)beelden deze mooie impressie video gemaakt.

Hier vind je het online fotoalbum.

  Tijd Programma
  10.30 uur Ontvangst
  11.30 uur Welkom aan iedereen
  12.00 uur Workshop naar keuze
  13.30 uur Lunch (ook vegetarisch)
  15.00 uur Herinneringsritueel met live muziek door Karin Hukker
  15.45 uur Afsluiting en borrel
  16.30 Einde

  Yoga cirkel (door Nina Schipper)

  “In deze workshop maak ik gebruik van yoga, ademhaling, meditatie en visualisatie om je lichaam bewust te kunnen ervaren. Je lichaam onthoudt vaak wat er speelt en waar je misschien nog wat steun, troost of letterlijk beweging kan gebruiken. Dit kan zich op allerlei manier uiten. In deze workshop gaat het over herkennen van signalen, het kunnen ontdekken wat je nodig hebt en hoe je dit betekenis kunt geven. Het hoeft niet weg, maar misschien kunnen we er even bij stil staan.
  Er is liefdevolle aandacht voor jezelf en elkaar. We bewegen, praten, lachen, huilen, zijn stil samen en dit alles in een veilige omgeving.
  Ik hoop je welkom te mogen heten in mijn yogacirkel. Tot dan.”

  Nina is teamlid van ima afscheidszorg, vrijwilliger bij Steunpunt Nova en mama van Madelief*.

  Herinnerings-bloemstukje maken (door Mérie van Zandwijk)

  “Creëren, vormgeven en mensen raken is mijn grote passie. Ik laat mij inspireren door de natuur, het landschap, de stilte en emoties van mensen. Tijdens deze workshop gaan we een eigen herdenkingsplekje maken voor jullie kindje(s).”

  (Droog)bloemen en andere natuurlijke materialen; Mérie zorgt voor veel keus, maar je eigen herinnering (bijv. foto, knuffel, speelgoed, letters of kaarsje) meebrengen kan natuurlijk ook. Een lieve plek met bloemen en hartjes of een stoere plek met takken en touw. Tijdens deze workshop kun je je hart laten spreken en dan maken je handen vanzelf wat er in jou naar boven komt.

  Wandelen in herinnering (door Thomas van der Zee)

  Onder leiding van een gids, leidt de wandeling je langs alle mooie plekjes in de natuur rondom Hoeve Landzicht.

  Geen stad of bos dit keer, maar dwars door de polders. Heb je behoefte aan rust en stilte en zo nu en dan een mooi gesprek schrijf je dan in voor deze wandeling.

  Thomas is bonuspapa van Madelief *

  Stembevrijding (door Vanessa Léon)

  “Zingen is voelen, verwelkomen, ontladen, spelen en heerlijk jezelf zijn. In deze workshop ervaar je dat zingen heel fijn is om te doen.

  Zingen is gezond en helpt je om emoties te verwelkomen en te ontladen. Zingen ontspant het en geeft een gevoel van veilig zijn bij jezelf.

  Mijn naam is Vanessa Leon en ben Vocal Intuitive Coach. Graag ga ik met jullie op stemreis. Je hoeft niet mooi te kunnen zingen om deel te nemen en te genieten. We zingen eenvoudige liedjes met woorden die raken. Ook gaan we improviseren met vrije geluiden.
  Ik hoop je te zien en horen op 11 juni.”

  Eerdere Edities

  Herinneringsdag 2020

  Herinneringsdag 2021

  Herinneringsdag 2022

  “ Fijn om bewust een dag stil te staan bij onze mooie zoon. Om samen te zijn met ouders die je begrijpen en aan één woord genoeg hebben. Een bijzondere, waardevolle dag. ”

  ~ Sabrina en Sander, ouders van Julian

  “ Heel veel verbondenheid en liefde. Dank jullie wel! ”

  ~ Nienke en Thomas, ouders van Aimée

  “ De beelden die we deze week ontvingen herinneren ons aan een prachtige, waardevolle en liefdevolle dag. Een prachtige locatie, perfecte verzorging, fijne workshops met mooie blijvende herinneringen, de goede gesprekken en een mooi intens moment met elkaar om de vijver. Ieder zijn of haar moment van verdriet, gemis, herdenken en gedenken en toch juist daardoor weer met elkaar verbonden. We willen jou, je team en alle medewerkers bedanken voor deze prachtige dag! ”

  ~ Cortrij en Eric, ouders van Noëlle

  Sponsoren