Op zondag 5 september 2021 vond onze herinneringsdag plaats in de Mariënhof in Amersfoort.

Bekijk hier het impressiefilmpje en bekijk hier de foto’s.

Tijd Programma
11.00 uur Ontvangst
12.00 uur Welkom
12.15 uur Naar de workshops
14.00 uur Lunch (vegetarisch)
16.00 uur Live muziek door Vanessa Dea
16.30 uur Herinneringritueel
17.00 uur – 18.00 uur Borrel en napraten

Kintsugi of Broken bowl project (door Tamara Linde van Reis van Geluk)

Kintsugi kun je zien als een vorm van kunst therapie. Het herinnert je eraan dat littekens, al dan niet zichtbaar, het bewijs vormen dat je je moeilijkheden hebt overwonnen. Zij getuigen van alles wat we beleven. De kunst is om de barsten met iets waardevols te vullen, met epoxy en goudpoeder, om er als het ware gouden littekens van te maken.

Essentiële oliën (door Ineke Twaalfhoven – den Blanken)

Onze zintuigen vertellen ons wat we moeten doen. Geur geeft de sterkste reactie. Elke geur heeft eigen kenmerken en kan een gewenste gemoedstoestand ondersteunen. Denk aan rust, concentratie of geluk. De beleving van geur gebeurt overigens onbewust. Essentiële oliën zijn goed inzetbaar voor emotionele problemen.

Yoga-meditatie (door Nina Schipper)

Gericht op het ervaren wat yoga en ademen kan betekenen tijdens een rouw en/of herstelperiode. Hoe je bewust kunt voelen, waar verdriet of spanning zich schuil houdt en ook hoe je beter kunt ontspannen. Als je hierin je eigen lichaam volgt en leert luisteren, vertelt het je veel. Bijvoorbeeld wat je nodig hebt in je verdriet/verlies.

Stadswandeling (door Anneke van der Werf)

Onder leiding van Anneke van der Werf, een bewoonster van Amersfoort werden de ouders meegenomen langs de mooiste plekjes van Amersfoort. De gesprekken met elkaar zijn tijdens deze wandeling ook zeer waardevol.

Overige Edities

Herinneringsdag 2023

Herinneringsdag 2022

Herinneringsdag 2020