Elk jaar organiseren wij een herinneringsdag voor ouders die een baby zijn verloren. Deze dag wordt altijd gehouden op de 2e zondag van juni. Vanwege Corona vindt de dag in 2021 plaats op 5 september maar in 2022 is het weer “gewoon” op 12 juni.

Herinneringsdag 2021

Op zondag 5 september vindt onze herinneringsdag plaats in de Mariënhof in Amersfoort.
Programma:
11.00 uur Ontvangst, koffie/thee, ontmoeting
12.00 uur Welkomstwoord
12.15 uur Workshops, keuze uit:

1. Yoga-meditatie door Nina Schipper
Tijdens deze ‘workshop’ ervaar je wat yoga en ademen kan betekenen tijdens je rouw en/ of herstelperiode . Hoe je bewust kunt voelen, waar verdriet of spanning zich schuil houdt en ook hoe je beter kunt ontspannen. Als je hierin je eigen lichaam volgt en leert luisteren, vertelt het je veel. Bijvoorbeeld wat je nodig hebt in je verdriet/verlies. Tijdens de workshop ervaar je ook het contact en steun van het samen zijn. We lachen ook graag, ook als dat gepaard gaat met een traan, voel je welkom. Het is geen intensieve sportles, maar makkelijke kleding is wel aan te raden. 

2. Broken bowl project door kunstenaar Wendie Hoenders
De schaal vertegenwoordigt ons als een individu, we zijn vaten die veel dingen bevatten. Maar soms breken we en moeten we weer in elkaar worden gezet.  Onze gebrokenheid verandert ons, maakt ons tot wie we zijn. En dus geeft het “schilderij” aan de buitenkant van de schaal aan wie we zijn aan de buitenkant, en de woorden aan de binnenkant van de schaal drukken alle verborgen componenten uit die ons tot ons maken. Lees hier meer informatie over het broken bowl project.

3. Etherische oliën:
Etherische Oliën zijn een prachtig mooi middel om jou te ondersteunen. Dit kan zowel op fysiek, emotioneel of spiritueel gebied.
Laurien van der Lee van HeavenLee en Jessica Seijlhouwer van Oiltouchess zijn beide werkzaam als coach icm essentiële oliën. Zij vertellen wat essentiële oliën en hun geuren op lichamelijk en emotioneel gebied voor je kunnen betekenen en je gaat hiermee aan de slag. 

4. Stadswandeling
Onder leiding van Anneke van der Werf, een bewoonster van Amersfoort werden de ouders meegenomen langs de mooiste plekjes van Amersfoort. De gesprekken met elkaar zijn tijdens deze wandeling ook zeer waardevol.

14.00 uur Geheel verzorgde lunch en tijd voor ontmoeting
16.00 uur Muziek door Vanessa Dea
16.30 uur Herinneringsritueel
17.00-18.00 Borrel

Prijs: 20 euro per persoon

Schrijf je voor 01-08-2021 in via onderstaand aanmeldformulier.
Als alles is ingevuld en de foto is geüpload, dan word je automatisch doorgestuurd naar de betaalomgeving.
Alleen inschrijvingen die volledig betaald zijn, zijn definitief.
Per aanwezige persoon moet een aanmeldformulier worden ingevuld.
Kies bij de workshops uit één workshop én geef aan of je bij de borrel aanwezig zult zijn door het vinkje voor “borrel” aan te vinken.
Om alle aandacht te hebben voor de kindjes die zo worden gemist, is het helaas niet mogelijk om andere kinderen mee te nemen. We hopen op jullie begrip.
  Geboortedatum Baby

  Sterftedatum Baby

  Upload foto Baby

  Workshop

  Herinneringsdag 2020

  Op zondag 6 september 2020 vond onze herinneringsdag plaats in de Mariënhof in Amersfoort.

  Bekijk hier alle foto’s

  Bekijk hier het impressie filmpje

  Er waren diverse workshops:

  1. yoga-meditatie door Nina Schipper
  2. stadswandeling langs bijzondere plekjes in Amersfoort
  3. herinneringshart maken door Melinda van Veen van Mijn Vogeltje


  We bedanken onze sponsoren

  "De herkenning van het verdriet in de ogen van een vreemde. Zo vertrouwd, zo bijzonder."

  mama van Romée

  "Bedankt voor deze mooie, bijzonder en ontspannen dag"

  Rianne en Jeroen, ouders van Robin

  "Wat een ontzettend mooie dag. Het is de liefde die de boventoon voert. Het is het gevoel, alles mag en kan. Niets is verkeerd of gek. Het is raar maar heb er echt van genoten"

  Silvia, mama van Lauren