Elk jaar organiseren wij een herinneringsdag voor ouders die een baby zijn verloren. Deze dag wordt altijd gehouden op de 2e zondag van juni. Vanwege Corona vond de dag in 2021 plaats op 5 september maar in 2022 is het weer “gewoon” op 12 juni.

Herinneringsdag 2021

Bekijk hier het impressiefilmpje

Bekijk hier de foto’s

Programma:
11.00 uur Ontvangst, koffie/thee, ontmoeting
12.00 uur Welkomstwoord
12.15 uur Workshops, keuze uit:

1. Yoga-meditatie door Nina Schipper
Tijdens deze ‘workshop’ ervaar je wat yoga en ademen kan betekenen tijdens je rouw en/ of herstelperiode . Hoe je bewust kunt voelen, waar verdriet of spanning zich schuil houdt en ook hoe je beter kunt ontspannen. Als je hierin je eigen lichaam volgt en leert luisteren, vertelt het je veel. Bijvoorbeeld wat je nodig hebt in je verdriet/verlies. Tijdens de workshop ervaar je ook het contact en steun van het samen zijn. We lachen ook graag, ook als dat gepaard gaat met een traan, voel je welkom. Het is geen intensieve sportles, maar makkelijke kleding is wel aan te raden. 

2. Kintsugi of Broken bowl project door Tamara Linde van Reis van Geluk
De weg van Kintsugi kun je zien als een vorm van kunst therapie, die je uitnodigt om je misère te overstijgen. Het herinnert je eraan dat je littekens, of ze nu zichtbaar of onzichtbaar zijn, het bewijs vormen dat je je moeilijkheden hebt overwonnen. Onze geschiedenis laat met de levenservaringen sporen na in ons hart, op ons lichaam en ziel. Zij getuigen van alles wat we beleven. De kunst bestaat erin om de barsten en scheuren met iets waardevols te vullen, met epoxy en goudpoeder, om er als het ware gouden littekens van te maken. Lees hier meer informatie over kintsugi.

3. Essentiële oliën door Ineke Twaalfhoven – den Blanken:
Onze zintuigen vertellen ons wat we moeten doen. Geur geeft de sterkste reactie. Met geurbeleving kun je daarom een gewenste neurologische reactie bereiken. Elke geur heeft zijn eigen kenmerken en kan een gewenste gemoedstoestand ondersteunen. Denk aan rust, concentratie of geluk. De beleving van geur gebeurt overigens onbewust.
Essentiële oliën zijn goed inzetbaar voor veel emotionele welzijn problemen.

4. Stadswandeling door Anneke van der Werf:
Onder leiding van Anneke van der Werf, een bewoonster van Amersfoort werden de ouders meegenomen langs de mooiste plekjes van Amersfoort. De gesprekken met elkaar zijn tijdens deze wandeling ook zeer waardevol.

14.00 uur Geheel verzorgde lunch en tijd voor ontmoeting
16.00 uur Muziek door Vanessa Dea
16.30 uur Herinneringsritueel
17.00-18.00 Borrel


Herinneringsdag 2020

Op zondag 6 september 2020 vond onze herinneringsdag plaats in de Mariënhof in Amersfoort.

Bekijk hier alle foto’s

Bekijk hier het impressie filmpje

Er waren diverse workshops:

1. yoga-meditatie door Nina Schipper
2. stadswandeling langs bijzondere plekjes in Amersfoort
3. herinneringshart maken door Melinda van Veen van Mijn Vogeltje


We bedanken onze sponsoren

"Fijn om bewust een dag stil te staan bij onze mooie zoon. Om samen te zijn met ouders die je begrijpen en aan één woord genoeg hebben. Een bijzondere, waardevolle dag."

Sabrina en Sander, ouders van Julian

"Heel veel verbondenheid en liefde. Dank jullie wel"

Nienke en Thomas, ouders van Aimée

"De beelden die we deze week ontvingen herinneren ons aan een prachtige, waardevolle en liefdevolle dag. Een prachtige locatie, perfecte verzorging, fijne workshops met mooie blijvende herinneringen, de goede gesprekken en een mooi intens moment met elkaar om de vijver. Ieder zijn of haar moment van verdriet, gemis, herdenken en gedenken en toch juist daardoor weer met elkaar verbonden. We willen jou, je team en alle medewerkers bedanken voor deze prachtige dag!"

Cortrij en Eric, ouders van Noëlle