Elk jaar organiseren wij op de 2e zondag van juni een herinneringsdag voor ouders die een baby zijn verloren. de eerstvolgende herinneringsdag is op zondag 11 juni 2023 van 11:00 tot 17:30 uur.

In 2022 vond de herinneringsdag plaats op de prachtige en unieke locatie ‘Natuurtalent‘ aan de Veldkersweg 50 in Rotterdam.

Bekijk hier de video en de foto’s

Programma

Tijd Programma
11.00 uur Ontvangst
12.00 uur Welkom aan iedereen
12.30 uur Workshop naar keuze
14.00 uur Lunch (vegetarisch)
15.30 uur Herinneringsritueel met live muziek door Bienvenida
16.15 uur Afsluiting en borrel

Workshops

Yoga cirkel (door Nina Schipper)

Je lichaam geeft vaak aan waar je nog steun en troost kan gebruiken, ook als je denkt dit niet nodig te hebben. In deze workshop leer je signalen herkennen en daarmee ontdekken wat je nodig hebt en hoe je dit kunt ontvangen. We gebruiken yoga, ademhaling, meditatie en visualisatie. Nina Schipper is yoga- en kickboksdocent, teamlid van ima afscheidszorg, vrijwilliger bij Steunpunt Nova en mama van Madelief*. Ze heeft een passie voor ceremonies en rituelen.

Liefdevol Schrijven (door Ed van der Vight)

Aan de hand van een eenvoudige schrijftechniek maak je verbinding met de liefde in jezelf, die je zichtbaar maakt in een tekst. Liefde is een bron van kracht in de mens. Tijdens de workshop boor je die bron in jezelf aan en ervaar je wat schrijven kan doen in een periode van rouw en herstel.
Ed van der Vight is rouwcoach en begeleidt mensen in het omgaan met verlies. Hij biedt concrete handvatten om deze moeilijke periode draaglijker te maken.

Wandelen in herinnering (door Liesbeth Schipper)

Liesbeth Schipper die Natuurtalent én de omgeving heel goed kent, neemt je mee langs alle mooie plekjes in de natuur rondom Natuurtalent, waaronder het herinneringsbos waar bomen zijn geplant voor mensen die worden gemist. De gesprekken met elkaar zijn tijdens deze wandeling zeer waardevol.
Liesbeth is de tante van Roman* en heeft van dichtbij ervaren wat de impact is van het verlies van een baby.

Passie voor hout (door Thijs Coers)

Als zes jarige jongen wist ik al dat ik naar de bosbouwschool wilde. Door de jaren heen heb ik in de boomverzorging gewerkt. Mijn naam Thijs Coers en neem jullie graag mee in een stukje van mijn wereld! Ik laat jullie zien en ervaren hoe mooi het hout kan zijn en wat je er allemaal van kan maken. Bij mij maak je je eigen herinnering voor het leven! en deze neem je mee naar huis, in de vorm van een plankje.

"Fijn om bewust een dag stil te staan bij onze mooie zoon. Om samen te zijn met ouders die je begrijpen en aan één woord genoeg hebben. Een bijzondere, waardevolle dag."

Sabrina en Sander, ouders van Julian

"Heel veel verbondenheid en liefde. Dank jullie wel!"

Nienke en Thomas, ouders van Aimée

"De beelden die we deze week ontvingen herinneren ons aan een prachtige, waardevolle en liefdevolle dag. Een prachtige locatie, perfecte verzorging, fijne workshops met mooie blijvende herinneringen, de goede gesprekken en een mooi intens moment met elkaar om de vijver. Ieder zijn of haar moment van verdriet, gemis, herdenken en gedenken en toch juist daardoor weer met elkaar verbonden. We willen jou, je team en alle medewerkers bedanken voor deze prachtige dag!"

Cortrij en Eric, ouders van Noëlle

Sponsoren