Een aantal keren per jaar organiseren we bijeenkomsten voor ouders die een baby hebben verloren. In juni en oktober zijn er de herinneringsdag en de Baby Loss Awareness Week maar daarnaast zijn er ook een aantal kleine, intieme en laagdrempelige bijeenkomsten.

Vaak vinden mensen lotgenotencontact een lastig woord. Toch is gebleken dat na een traumatisch of zeer intense ervaring van verlies mensen elkaar beter begrijpen als er enige vorm van overeenkomst en herkenning is in die ervaring. Mensen voelen zich begrepen en gezien, wat erg belangrijk is bij het verlies van een baby, om je gesteund en minder eenzaam te voelen. Ook is gebleken dat mensen die hun verhaal vaker kunnen doen sneller herstellen in hun rouwperiode. Als er aandacht voor is en oprecht geluisterd wordt, keren mensen vaak makkelijker terug in het dagelijkse bestaan van hun leven en gaan weer positiever naar de toekomst kijken.

Het doel van de bijeenkomsten is om ouders die te maken hebben gehad met babysterfte, samen te brengen om zich meer gehoord, gezien en begrepen te voelen, om de nadruk te leggen op begrip voor rouw en verwerking en om de ouders een betekenisvolle dag te geven waar ze verbinding kunnen vinden met andere ouders die hetzelfde hebben meegemaakt.

Toegang en koffie/thee: gratis, extra drankjes en hapjes zijn voor eigen rekening.

Herdenkingspark heeft hun prachtige locatie kosteloos ter beschikking gesteld.

Klik hier om aan te melden.