Elke dag overlijden er drie à vier baby’s tijdens de zwangerschap of rondom de geboorte. Steunpunt Nova ondersteunt deze ouders maar daar is geld voor nodig. Wil jij ons helpen om onze stichting Steunpunt Nova, verloren verwachtingen groot te maken.

Hoe kun jij helpen?

Een donatie overmaken kan via deze link.

Handmatig kan natuurlijk ook. Ons rekeningnummer is: NL 93 INGB 0008 9991 70, ten name van Steunpunt Nova (ANBI).

Veel ouders die een baby verliezen willen iets doen voor andere ouders. Dat kan! Start een inzamelingsactie onder vrienden/familie/op Facebook of instagram bv. ter gelegenheid van de geboortedag van je baby. Vraag aan iedereen die geld overmaakt de voor- en achternaam van je kindje te vermelden, dan zorgen wij ervoor dat er op onze facebookpagina www.facebook.com/steunpuntnova een vermelding komt op een mooie kaart. Zo ondersteunt jouw kindje direct andere ouders die dit overkomt.

Wil je doneren aan een goed doel als je baby is overleden? Steunpunt Nova kan jouw steun goed gebruiken om weer andere ouders te helpen. Dankjewel!

Doelshop

Als jij al je online-aankopen doet via https://steunpuntnova.doelshop.nl/ komt er automatisch een percentage van je aankoopbedrag bij onze stichting terecht. Er zijn tientallen webshops aangesloten zoals bol.com, booking.com, Mediamarkt, Coolblue en heel veel supermarkten. Binnen 24 uur ontvang je een bevestiging van je donatie. Help jij mee? We hebben het hard nodig om alle ouders te kunnen helpen.

Waar wordt dat geld voor gebruikt?

  • onderhouden van de website voor de juiste informatievoorziening aan ouders.
  • verspreiden van de hulpkaarten onder alle geboortezorgverleners.
  • organiseren van herinneringsdagen en bijeenkomsten voor ouders.
  • organiseren van lezingen, trainingen en symposia voor zorgverleners.
  • bespreekbaar maken van babysterfte en meer begrip kweken.

Er zijn nog meer stichtingen die ouders ondersteunen bij het verlies van hun baby en alleen kunnen bestaan van donaties:

  • Stichting Félice, partner van Steunpunt Nova
  • Stichting Still
  • Stichting Make a Memory
  • Stichting Phéron
  • Stichting Hanne

Statiegeld inzameling

In veel supermarkten bestaat de mogelijkheid om je statiegeld te doneren aan een goed doel. De supermarkten kiezen om de paar maanden een goed doel waar het statiegeld dan gedurende enkele maanden naar toe gaat. (Lees er hier meer over).
Hier vind je een flyer om bij de statiegeldinzameling te hangen. Zelf iets maken met bv een foto van jezelf erop en je eigen verhaal werkt vaak nog beter.
Help jij mee? Dankjewel.

Sponsoren

www.drukkerijpeters.nl
Drukkerij Peters levert veel drukwerk gratis of tegen kostprijs.
De eigenaar van de minirouwauto, Chris Beekman doneert de BTW altijd aan een goed doel. Ouders die de minirouwauto huren kunnen Steunpunt Nova kiezen als goed doel.
Het Dr. C.J. Vaillantfonds levert regelmatig een financiële bijdragen zodat wij onze projecten kunnen blijven realiseren.