Baby Loss Awareness Week

Elk jaar vindt van 9 t/m 15 oktober de Baby Loss Awareness Week plaats. Een week waarin jaarlijks wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor babysterfte. Met verschillende activiteiten willen we het bewustzijn voor babyverlies vergroten. Steunpunt Nova besteedt hier als vanzelfsprekend veel aandacht aan.

Baby Loss Awareness Week 2021
PROGRAMMA

Lees hier het hele programma

Loop voor Nova

Een hele week lopen ter ere van je baby. Wandelen of hardlopen? Lange of korte afstanden? Alleen of met vrienden, familie of collega’s. Alles is mogelijk.
Klik hier voor het inschrijfformulier, looptips en andere inspirerende ideeën.

Wave of light
De BLAW wordt op vrijdag 15 oktober afgesloten met een Wave of Light. Wereldwijd worden er precies om 19:00 uur (plaatselijke tijd) kaarsje ontstoken voor overleden baby’tjes, om te herdenken dat zij er zijn geweest. Zo ontstaat er over de hele wereld een Wave of light.
Wij doen dit vanuit Steunpunt Nova gezamenlijk in Nunspeet bij Hotel Sparrenhorst. Hiermee sluiten we ook de Baby Loss Awareness Week en Loop voor Nova af.
Om 17.30 uur is er de gelegenheid om een laatste (korte) etappe van de Loop voor Nova gezamenlijk te lopen. Dit is een uitgezette route van ongeveer 30 minuten. Het parcours is speciaal voor ons mooi verlicht. Rond 18 uur zijn we welkom in Hotel Sparrenhorst voor koffie, thee en daarna lopen we naar het Oranjepark voor het noemen van de namen van jullie kindjes en het branden van de kaarsjes. Hierna zijn we tot 21 uur welkom in Hotel Sparrenhorst om deze mooie avond gezamenlijk af te sluiten. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Andere drankjes kun je bestellen op eigen rekening.
Als je meedoet met de Loop kun je op dat aanmedlingsformulier aangeven of je ook aansluit in Nunspeet. Als je niet meedoet met de Loop maar je wilt er in Nunspeet bij zijn, stuur dan even een mailtje naar info@steunpuntnova.nl.
LET OP: toegang met Coronapas

Pin
Bestel de BLAW pin in onze webshop en draag deze tijdens de Baby Loss Awareness Week bv tijdens de Loop voor Nova. Het kan een aanleiding zijn tot een mooi gesprek.

Social media
Volg ons op Instagram, Facebook en LinkedIn en deel onze posts.

Gebruik in berichtgeving over deze week #steunpuntnova #BLAW2021, #babylossawarenessweek, #babylossawarenessweek2021

Gebouwen verlichten
Help ons mee zoveel mogelijk gebouwen in roze en blauw licht te kleuren. Bijvoorbeeld het ziekenhuis, gemeentehuis, voetbalstadion of de kerk in de buurt. Deze gemeentes doen al mee:

 • Arnhem
 • Hengelo
 • Hollands Kroon
 • Domus Dela, Eindhoven

Bedenk zelf een activiteit waarbij babysterfte onder de aandacht komt. Denk aan een nieuwsbericht, een inzamelactie of een bijeenkomst.

Hou deze pagina goed in de gaten om op de hoogte te blijven van alle activiteiten in de BLAW 2021.
Omdat Steunpunt Nova member en supporter is van de BLAW Alliance in het Verenigd Koninkrijk, sluiten we qua thema aan op het thema van de UK en dat is “wellbeing” oftewel welzijn. Welzijn van de moeder, de vader, de oma’s, de opa’s, de broertjes en zusjes, familie en vrienden. Maar ook het welzijn van de zorgverlener.
Elke dag zullen we een andere kant van het onderwerp belichten en komen betrokkenen bij het verlies aan het
woord.


Baby Loss Awareness Week 2020

Hieronder kun je lezen wat Steunpunt Nova heeft gedaan om meer bewustzijn te creëren voor babysterfte in de Baby Loss Awareness Week van 2020.

Dag 1: de verzending van de posters aan alle ziekenhuizen

Dag 2: lancering van de pagina over broer(s) en zus(sen)

Dag 3: aankondiging van de live-chat op maandag 12-10-20 met Danielle Oerlemans en Ellemieke Vermolen

Dag 4: waren we te druk met de live chat dus extra nieuws ?

Dag 5: aankondiging van de website en hulpkaarten in het Engels

Dag 6: lancering van de pagina over weer aan het werk

Dag 7: bedankjes aan de zorgverleners

Wil jij helpen?

 • Volg ons op Facebook, instagram en Linkedin zodat je op de hoogte blijft van onze activiteiten.
 • Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief.
 • Zet een actie op om te doneren of winkel online via https://steunpuntnova.doelshop.nl/. Dan gaat er automatisch een percentage van je aankoop naar Steunpunt Nova. Het kost je NIETS!
  Het doneren voor de voorleesboekjes kan ook nog steeds. Elke euro helpt ouders weer om mooie herinneringen te maken met hun overleden kindje.
  Je kunt ook bij je plaatselijke supermarkt vragen of de opbrengst van het statiegeld gedurende een paar maanden naar Steunpunt Nova kan gaan. Veel supermarkten doen hieraan mee. Hier vind je een flyer om erbij op te hangen.