Elk jaar vindt van 9 t/m 15 oktober de Baby Loss Awareness Week plaats. Een week waarin jaarlijks wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor babysterfte. Met verschillende activiteiten willen we het bewustzijn voor babyverlies vergroten. Steunpunt Nova besteedt hier als vanzelfsprekend veel aandacht aan.

Baby Loss Awareness Week 2021

Hou deze pagina goed in de gaten om op de hoogte te blijven van alle activiteiten in de BLAW 2021.
Omdat Steunpunt Nova member en supporter is van de BLAW Alliance in het Verenigd Koninkrijk, sluiten we qua thema aan op het thema van de UK en dat is “wellbeing” oftewel welzijn. Welzijn van de moeder, de vader, de oma’s, de opa’s, de broertjes en zusjes, familie en vrienden. Maar ook het welzijn van de zorgverlener.
Elke dag zullen we een andere kant van het onderwerp belichten en komen betrokkenen bij het verlies aan het
woord.

Loop voor Nova

Wandelen of hardlopen? Lange of korte afstanden? Alleen of met vrienden, familie of collega’s. Alles is mogelijk. Een hele week lopen ter ere van je baby. Schrijf je binnenkort in voor dit unieke evenement tijdens deze bijzondere week. Je kunt hier ook meteen aangeven of je bij de afsluiting en lichtjesavond in Nunspeet aanwezig wilt zijn.

Wave of light

De BLAW wordt afgesloten met een Wave of Light. We branden kaarsjes op 15 oktober 19:00 uur, voor overleden baby’tjes, om te herdenken dat zij er zijn geweest. Je bent van harte uitgenodigd dit ook te doen. (kijk hier terug naar 2020).

BLAW: Hoe kun je meedoen?

 • Bestel de BLAW pin en draag deze tijdens je werk als steunbetuiger (binnenkort te bestellen in onze webshop). Het kan een aanleiding zijn tot een mooi gesprek.
 • Sluit aan bij onze sponsorloop (wandelen of hardlopen) en zamel geld in voor Steunpunt Nova. Doe het samen met je team!
 • Volg ons op LinkedIn en Insta, en deel onze posts.
 • Help ons mee zoveel mogelijk gebouwen in roze en blauw licht te kleuren. Bijvoorbeeld je eigen ziekenhuis of gemeentehuis. Verschillende gemeenten hebben al toegezegd mee te zullen doen.
 • Bedenk zelf een activiteit waarbij babysterfte onder de aandacht komt. Denk aan een nieuwsbericht, een inzamelactie of een bijeenkomst.
 • Gebruik in berichtgeving over deze week #steunpuntnova #BLAW2021, #babylossawarenessweek, #babylossawarenessweek2021

Baby Loss Awareness Week 2020

Hieronder kun je lezen wat Steunpunt Nova heeft gedaan om meer bewustzijn te creëren voor babysterfte in de Baby Loss Awareness Week van 2020.

Dag 1: de verzending van de posters aan alle ziekenhuizen

Dag 2: lancering van de pagina over broer(s) en zus(sen)

Dag 3: aankondiging van de live-chat op maandag 12-10-20 met Danielle Oerlemans en Ellemieke Vermolen

Dag 4: waren we te druk met de live chat dus extra nieuws ?

Dag 5: aankondiging van de website en hulpkaarten in het Engels

Dag 6: lancering van de pagina over weer aan het werk

Dag 7: bedankjes aan de zorgverleners

Wil jij helpen?

 • Volg ons op Facebook, instagram en Linkedin zodat je op de hoogte blijft van onze activiteiten.
 • Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief.
 • Zet een actie op om te doneren of winkel online via https://steunpuntnova.doelshop.nl/. Dan gaat er automatisch een percentage van je aankoop naar Steunpunt Nova. Het kost je NIETS!
  Het doneren voor de voorleesboekjes kan ook nog steeds. Elke euro helpt ouders weer om mooie herinneringen te maken met hun overleden kindje.
  Je kunt ook bij je plaatselijke supermarkt vragen of de opbrengst van het statiegeld gedurende een paar maanden naar Steunpunt Nova kan gaan. Veel supermarkten doen hieraan mee. Hier vind je een flyer om erbij op te hangen.